NYHETER och ERBJUDANDEN ! DIABETES kväll 19.2. och ÖGONSPEGLINGAR 21.2.

19.2.2019 DIABETES KVÄLL kl. 16-18. Välkommen! Hundar och katter kan också ha diabetes. Gratis mätning av sällskapsdjurets blodsocker och blodryck! Samtidigt berättar vi om sjukdomen och specialmaten som rekommenderas! Också kaffe servering!

ÖGONSPECIALIST Miia Nyrhilä kommer till oss regelbundet! Boka tid! Nästa gång 21.2.2019.

KLINIKEN HAR OCKSÅ ANDRA SPECIAL TJÄNSTER  SOM:

TITTHÅLSOPERATIONER som steriliseringar av tikar : Wasavet är enda på området som utför steriliseringar som titthålsoperationer.

TITTHÅSLTERILISERINGAR AV TIKAR: Tikar kan steriliseras ca. 3 -3,5 (4) månader efter löptid. Det är en bra ide att sterilisera de eftersom de kan få senare livmoderinflammationer och icke-önskade kullar. Titthålsterilisering är ett bra alternativ att operera tikar utan smärta! Om man vill kan man boka kontrolltid före operationen. På kontrollbesöket gör veterinären en klinisk undersökning och man kan diskutera om tikens hälsa och eftervård angående operationen.  Man kan också boka direkt tid för operation, speciellt om djuret är friskt.

Wasavet är den enda kliniken i Vasa som opererar genom titthål och gör endoskopi (kamera) öronsköljningar. Läs mera på INFO eller kontakta oss !

Katter steriliseras vanligtvis utan titthål eftersom operationen är så pass liten.

ENDOSKOP -ÖRONSKÖLJNINGAR: Kom ihåg i fall din hund ( katt) har kroniska öronproblem!

ÖRONSKÖLJNING MED ENDOSKOPI betyder att hunden / katten sover i narkos och öronen sköljs med ett intrument som är utrystad med kamera. Man sköljer med sterilt vatten och samtidigt håller koll med kameran. Bilden av sköljningen syns på en skärm. Man ser exakt vad som händer och hur öronkanalen och trumhinnan ser ut. Öronen blir verkligen rena!

Annat:

MOTGIFT mot huggormsbett då hunden (katten) blir riktigt sjuk!

PROGESTERON- TEST finns på kliniken! :  Det betyder att tikarnas progesteron i blodprov undersöks direkt i samband med veterinärbesök.

GÅNGTEST : Wasavet har också rättigheter att utföra Kennelförbundets gångtest i Vasa. Mera om gångtest på www.kennelliitto.fi

DISTICHIASIS behandlingar: Om hunden eller katten har extra ögonfrans! En ny electrolysis epilator för att ta bort extra ögonfrans som pickar mot ögat. Bara ögonläkare änvänder den. Om ditt djur har sånt problem, boka en tid till oss.