TITTHÅLSTERILISERING av tikar

Friska tikar kan steriliseras ca. 3-3,5 månader efter deras löptid med titthålsterilisering!Välkommen! Boka tid och kom ihåg att tiken ska vara utan mat ca. 10 timmar före ingreppet!

TITTHÅSLTERILISERINGAR AV TIKAR: Tikar kan steriliseras ca. 3 -3,5 (4) månader efter löptid. Det är en bra ide att sterilisera de eftersom de kan få senare livmoderinflammationer och icke-önskade kullar. Titthålsterilisering är ett bra alternativ att operera tikar utan smärta! Om man vill kan man boka kontrolltid före operationen. På kontrollbesöket gör veterinären en klinisk undersökning och man kan diskutera om tikens hälsa och eftervård angående operationen.  Man kan också boka direkt tid för operation, speciellt om djuret är friskt.

Wasavet är den enda kliniken i Vasa som opererar genom titthål och gör endoskopi (kamera) öronsköljningar. Läs mera på INFO eller kontakta oss !

Katter steriliseras vanligtvis utan titthål eftersom operationen är så pass liten.

ÖRONSKÖLJNING MED ENDOSKOPI betyder att hunden / katten sover i narkos och öronen sköljs med ett intrument som är utrystad med kamera. Man sköljer med sterilt vatten och samtidigt håller koll med kameran. Bilden av sköljningen syns på en skärm. Man ser exakt vad som händer och hur öronkanalen och trumhinnan ser ut. Öronen blir verkligen rena!