MED SAMARBETE FÖR DITT DJURS BÄSTA!

Vi erbjuder professionell och hjärtlig betjäning för ditt djurs bästa! På vår klinik jobbar två veterinärer och 1-2 djurskötare. Läs mer om vår personal nedan!

Wasavet hjälper förutom husdjur även skadade, vilda igelkottar. Om du hittar en igelkott, som behöver hjälp eller medicinsk behandling, ta med den till oss. Vi tar hand om igelkotten så den får återvända tillbaka till naturen. Vi bör alla ta hand om och ta ansvar för vilda djur!

Jag bestämde mig redan som barn att studera till veterinär, och jag ville studera utomlands. Jag blev veterinär 1998 vid universitetet i Leipzig, Tyskland. Ursprungligen är jag född i Ilmajoki (1972).Efter legitimationen blev jag tf. stadsveterinär och chef för hälsoövervakning i Jakobstad.  1999 gjorde jag besiktningsveterinärexamen och 2000 hygienikerexamen. Sedan jobbade jag i olika tillfälliga tjänster, bl. a. som Karis stadsveterinär och en sommar som distriktsveterinär (2001) i Mora i Sverige. 2003-2010 var jag Storkyros, sedan  Seinäjoki regionens veterinär. Så småningom började jag inrikta mig mera på smådjur. 2010-2012 arbetade jag på Saaris djurklinik i Vasa. Jag är särskilt intresserad av ultraljudsundersökningar, kardiologi (hjärtsjukdomar) och titthålskirurgi. Jag är Finlands smådjurveterinärförbundets medlem och deltar regelbundet varje år i olika utbildningstillfällen för att upprätthålla bra kompetens. Till min fritid hör min familj, våra djur och fritidsintressen.

Språk: svenska, finska, engelska och tyska.

Fortbildning och specialkunnande: Ultraljudundersökningar, kardiologi och titthålsoperationer samt endoskopisköljningar av öronen.

  • BSAVA medlemskap och utbildningar 2011-2014 ESVC medlemskap 2019 –
  • Abdomen Ultraschall Seminar Eickemeyer 2017 Advanced abd. echo by Fennovet 2018
  • ESAVS Cardiologia I – V (incl. exams) 2016-2018 och Berliner fortbildung EKG kurser 2018-2019

SINI MERIKALLIO

Sini Merikallio, kandidat i  veterinärmedicin och doktor i teknik, kommer att vikariera i december och januari. I fjol på sommaren vikarierade hon kommunal veterinär i Vesanto och Ylitornio samt Vasas stadsveterinär. Mest intressanta händelser var operationer som magvridningar och främmande föremål, men intresset för veterinätmedicin har hon på bred front. Hon gillar att studera och har deltagit bl. a. Bsava kongress 2014-2017 (Birminghamn, UK), Bevas kongress 2016, FECAVA 2014 (Mynchen) och 2018 (Tallinn), WSAVA 2017 (Köpenhamn),  ESDAR 2014 (Helsinki), ESVP – ECVP 2015 (Helsinki), EMOP 2016 (Turku) och VetPDS kursen i Vermo. Villkorliga ämnen i skolan har valts; dejourkurs, kirurgi, anatomi och sjukdomar av exotiska djur och fåglar. Sin fritid spenderar hon helst i bärskogen med sina hundar.

Språk: finska, engelska, svenska och tyska.

Kardiologspecialist Andrea Gladuli (DVM, MS – Cardiology) gör kardiologiska specialundersökningar på vår klinik. Han jobbat inom kardiologi sedan 2002. Andrea har publicerat artiklar om hjärtsjukdomar i tidningar inom kardiologi och hållit föreläsningar på internationella kongresser.

Andreas intressen är rytmstörningar, Holter-undersökningar, ras-hjärtsjukdomar och behandling av hjärtinsufficiens. Han är medlem i ESVC (European Society of Veterinary Cardiology). Han joggar och tycker om bra filmer under fritiden. Hans famili är sonen Daniel och katterna Wendy och Tarsisio.

Språk: engelska och italienska                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               Obs. PÅ VETERINÄRBESÖK FINNS ALLTID NÅGON SOM ÖVERSÄTTER

Jag blev färdig veterinär 2004. Sedan blev jag specialiserad i ögonsjukdomar 2015. Fritiden tillbringer jag med en flatcoated retriever, 3 jämtlandshundar och en finskt kallblod.

Jag är en glad person och en djurvän. Jag kommer från Laihela och föddes 1992. Djur har varit mitt intresse från en tidig ålder, och jag utexaminerades som djursjuksköterska år 2015 i Iisalmi. Jag har en hund och en katt, som jag tillbringar mycket tid med.

Fortbildning: Amiedu anestesi-  (2016) och perioperativa kurs (2018). Accesia tand extraktionskurs i Halmstad Sverige 2018. Årliga djurskötardagar nästan varje år. Amiedu sjurskötardagar 2019.

Språk: finska och lite svenska och engelska.

Jag har alltid haft ett stort intresse för djur och 2019 tog jag grundexamen i djurskötsel från Optima. Planen är att vidareutbilda mig till klinikdjurskötare med start under 2021. På min fritid spenderar jag mycket tid med mina djur: en Golden Retriever, en Olderburgare och två kaniner

Språk: Svenska, lite finska och engelska